Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

Wel of geen snor…

Door In Columns op 3 december 2015


Wel of geen snor…

Dit is een verhaal van al weer een hele poos geleden, toen ik echt alles nog moest leren tijdens mijn beroepsopleiding. Je leert het beste in de praktijk dus in de salon, heb bij verschillende zaken gewerkt en was natuurlijk erg leerzaam. Je leert met verschillende situaties om te gaan, vindt eigenlijk dat de kappersscholen wat mij betreft wel dicht mogen en dat de leerlingen worden opgeleid in de zaak waar ze werken…..maar dat is een ander verhaal ik dwaal af..

Ik kan nog wel eens een flapuit zijn, in die tijd helemaal en daar heb ik nog wel eens leergeld voor betaald hoor.

Maar vooral toen ik als leerling de zaterdag hier in Staphorst bij mijn vader stond te werken.

Er komt een man binnen met een geweldige bos haar en een hele dikke vette snor. Mijn vader zegt” Dicky die meneer kan jij wel knippen ga maar aan de gang en ik kom zo bij je om het na te kijken’’. Zet de meneer klaar en we beginnen gezellig te kletsen over van alles en nog wat, koffie erbij je kent dat wel. Het was een gezellige kletser dat is wel fijn want hou daar zelf ook wel van..

We kregen het over de snor en ik vroeg of hij eraf mocht.. NEEE zegt ie nee joh vind mijn vrouw zo lekker kriebelen nee hoor niet eraf die snor. Waarop ik zei er zijn 2 redenen waarom mannen een snor hebben… 1 ze vinden het mooi of 2 ze proberen een hazenlip te verbergen..

Hij keek mij aan HAAL ER MAAR AF.. zei die.. Ik gelijk yess en daar ging de snor.

Ik voelde mij een beetje rood worden want wat was er aan de hand…..

De man had een beetje een hazenlip ik schaamde mij kapot en hij moest geweldig hard lachen. Zie je zei hij dat krijg je ervan he met je grote mond.. Gelukkig kon hij er wel om lachen, maar ik ging door de grond…

Mijn vrouw heeft dus niks meer te kriebelen hahah…

Moet je luisteren Dicky zei hij… denk eraan dat veel mannen een snor hebben omdat ze het mooi vinden… Nu had jij net de pech dat ik dus inderdaad een hazenlip heb dit gebeurd jou nooit weer..Maar ik blijf komen hoor en laat de snor nu gewoon weer staan..

Heb nooit weer iemand gevraagd of de snor eraf mocht!!!