Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

Geschiedenis

Het ontstaan van het familiebedrijf

Geschiedenis Haarmode Heuckeroth

F

amilie Heuckeroth is één grote kappersfamilie van vader tot zoon en zo gaat dat al een aantal generaties. Dick, de oudste zoon van Dick Heuckeroth en Henny Hakman uit Meppel, kon destijds de salon van zijn oom overnemen. De Salon was toen gevestigd aan de Ebbinge Wubbenlaan nr. 15. Hij besloot dit te gaan doen samen met zijn vrouw Afke, in 1974.

Het ging hartstikke goed en groeiden uit hun jasje dus was een verbouwing wel nodig en het aantal medewerkers nam natuurlijk ook toe. Maar er werd ook een kindje geboren en ja hoor een jochie genaamd Dicky. Dus zowel zakelijk als privé alles oké. Na een x aantal jaren opende hij er nog een kapsalon bij in Zwartsluis en weer werd er een kindje geboren en dit keer een meisje die Bernett werd genoemd. Maar in Zwartsluis huurde hij het pand en in een stadje verderop (Hasselt) kon hij iets kopen wat natuurlijk zakelijk gezien en voor de toekomst een goede zet was. Dit ging allemaal door en de werkzaamheden werden voortgezet. Ook nog in bejaardenhuizen flink aan de slag; het zonnehuis in Zwolle, de Schans in Zwartsluis en als de mensen toch in de kapsalon wilden komen werden ze gewoon opgehaald (service toch!).

En er werd nog een kindje geboren: de jongste en die heet Naomi. Vervolgens is Dick ook nog examinator geworden voor het kappersvak en nam veel examens af in heel Nederland voor het K.O.C. waardoor hij ook de kennis weer goed door kon geven aan zijn personeel.

Het leuke is dat alle drie de kinderen van Dick en Afke allemaal in het vak zijn gerold, allemaal hun ouders achterna dus met recht een familie bedrijf te noemen! Dicky jr. wou eerst helemaal geen kapper worden maar uiteindelijk toch voor gekozen: ja, toch met de paplepel in gegoten. Hij heeft ook veel kappers wedstrijden gedaan en tevens in de Nederlandse selectie gezeten. Ook is hij veel in het buitenland geweest: Parijs, Griekenland, Duitsland, Seoul (Korea).. en twee keer Nederlands kampioen voor het Herenvak en Europees met de Euroskills! Daarnaast ook nog veel op podia gestaan voor verschillende firma’s en technische clubs.

Bernett wou ook helemaal het vak niet in (die wou met alle geweld kok worden) en ging daarvoor ook naar school. Nog geen half jaar heeft ze op die school gezeten en zag ook in dat dit niet de juiste keuze was. Dus ook naar de kappersschool en ze was natuurlijk zeer fanatiek en deed ook mee aan wedstrijden voornamelijk opsteken en föhnen.. wat niet geheel onverdienstelijk was. En dan Naomi ja die kon natuurlijk niet achterblijven, dus ook naar de kappersschool en in de leer bij broer en zus.

Doordat alle kinderen in het vak zitten is er natuurlijk een mogelijkheid om flink door te groeien en dat is ook gebeurd. Wij hebben een ander concept bedacht wat elders op deze site verder wordt toegelicht. Hiermee zijn wij later begonnen in Hoogeveen: heel trendy, hip en eigentijds 'KNIPP&KO'. Toen in Wolvega, Emmen (nu overgenomen) en later nog in Staphorst. Naast de bestaande zaak 'Haarmode Dick Heuckeroth'.

Met het Knipp&Ko concept zijn wij een andere weg ingeslagen en kijken we met hele andere ogen naar het vak waarbij kwaliteit en service op een zeer hoog voetstuk staan. Wij doen er ook alles aan om de klanten een gevoel te geven dat wij een 'no-nonsense' bedrijf zijn en dat lukt ook omdat wij ook zeer leuke mensen voor ons hebben werken. Wij zijn dus uitgegroeid tot een familie bedrijf waar we trots op kunnen zijn en waar we hard voor hebben gewerkt. Dus kom eens bij ons aan en laat u verrassen en adviseren in één van onze knip- en kleursalons. U wordt altijd netjes ontvangen en de koffie staat altijd voor u klaar.

Tot snel!
Haarmode Heuckeroth (Staphorst & Hasselt)
Knipp&Ko (Meppel & Staphorst)