Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

Tevreden of niet?

Door In Columns op 16 juni 2015


Iedere dag ben ik ergens anders aan het werk en vrijdags in Hoogeveen. Daar hebben we een Knipp&Ko en kunnen de mensen dus zo binnenkomen zonder afspraak.

Die middag komt er een mevrouw binnen wandelen, we hebben lekker wat te doen en het is best rumoerig. Ineens is het stil en een aantal mensen kijkt naar haar… Ik ook en zie al wat er aan de hand is. Haar haar heeft een groenige gloed en ze heeft de verpakking van de verf waarmee ze aan de gang is geweest nog in haar hand.

‘Hier kijk, heb ik het mee gekleurd, dom hè’, en ze begon een beetje te lachen, waarop ik dit ook maar deed, want het was eigenlijk best wel grappig. ‘Was ik nou maar gewoon gelijk bij jullie gekomen, maar ik dacht ik kan het zelf wel.’

Na ongeveer een uurtje hadden wij de kleur zoals ze het wilde hebben en ging ze tevreden en huppelend de deur uit. ‘Ik ben blij met jullie’, riep ze nog.

Er zijn maar weinig mensen tevreden met hun haar en we willen allemaal weleens iets anders. Heb je blond haar, dan wil je weleens donkerder, heb je krul, dan wil je heel graag steil of dit alles net andersom. Dit kan allemaal, maar ga er niet zelf mee aan de slag.

Wij zien veel voorbijkomen wat echt verschrikkelijk mis is gegaan en wat niet meer goed te herstellen was. Natuurlijk pakt bij ons een kleur ook wel eens verkeerd uit, ik zal de laatste zijn die dit zal ontkennen, maar wij weten wat er dan moet gebeuren, en dan komt het ook weer goed.

Je zit wel met chemicaliën op je hoofd (waterstofperoxide 3, 6, 9 of zelf 12% ). Dat is niet zomaar een vloeistof, het kan je haar zelfs goed kapot maken als je niet weet hoe je ermee om moet gaan. Wat ik eigenlijk wil zeggen: wil je totaal wat anders qua kleur, ga dan naar de kapper en laat je door ons goed adviseren. Er is een slogan in ons kappersvak en die luidt: Kijk eens iets vaker in de spiegel van de kapper!

Dicky Heuckeroth verzorgt eens in de twee weken een column in de Staphorster