Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

Kan niet bestaat niet!!

Door In Columns op 23 oktober 2015


Het valt mij op dat als ik vooral de jongeren in de stoel de vraag stel ‘wat zou je later willen gaan doen qua werk?’ ik altijd te horen krijg ‘WEET IK NOG NIE’. Het is ook best moeilijk. Welke richting kies je nou? Ik wist eerst ook niet of ik kapper zou worden, mijn zusjes al helemaal niet. Vaak bedenken we in die gesprekjes allerlei beroepen waarvoor ze zouden kunnen gaan, Voetballer, advocaat, astronaut, brandweerman natuurlijk. Tegen de tijd dat ik de kapmantel af heb en ze helemaal in de gel of wax heb zitten, zijn we er meestal wel uit… Of ze zeggen ‘ja, maar dat kan ik toch niet’, of ‘is veel te moeilijk’. Onzin, onzin, onzin.

Als je iets wilt, lukt je dat gewoon. Kop ervoor en gaan. Ik vind dat zulke gekke uitspraken (lukt mij niet). Nooit opgeven, maar doorzetten!

Een heel goed voorbeeld daarvan heb ik laatst in een heel inspirerende film gezien (Soul surfer). Echt een tranentrekker. Gaat over een meisje in Amerika dat heel goed is in golfsurfen. Het gaat erom dat je juist die goeie golf pakt, op de plank klimt, de mooiste stunts of de hoogste golf pakt en wint. Je kunt begrijpen dat je je armen nodig hebt om op die plank te komen. In een wedstrijd waar men beslist of ze prof kan worden wordt ze aangevallen door een mensenhaai die haar arm eraf bijt.

Ze overleeft de aanval, maar dan begint het. Ze was de beste in haar sport, de droom om prof te worden leek te zijn verkeken en accepteren en opgeven stonden niet in haar woordenboek. Het ging niet zonder slag of stoot en ze moest keihard knokken om weer terug te komen maar… het lukte. Echt respect. En dan te bedenken dat dit alles waar is gebeurd. Ze zeggen wel eens ‘in de put, uit de put’, maar ze kwam met opgeheven hoofd uit die put!

Ik bedoel maar, als je niet weet wat je wilt, het zit tegen op school, niet denken ‘ooohhh het lukt toch niet, laat maar’, nooit opgeven. Heb je een droom, maak die gewoon waar!! Je kunt meer dan je denkt. Anders praten wij er over in de kappersstoel… Ik praat je niet in de put!!

Dicky Heuckeroth verzorgt eens in de twee weken een column in de Staphorster.