Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

Gaat die Heuckeroth schrijven?

Door In Columns op 19 mei 2015


Jaja, nu denken jullie natuurlijk, gaat die Heuckeroth schrijven? Yes, dat klopt. Dit wordt mijn eerste column en ik moet er een beetje inkomen dus, een beetje aardig zijn aub.

Ik wil het niet alleen over ons mooie kappersvak hebben, ook over dingen die wij met ons team beleven in ons gezellige familiebedrijf en ik kan zeggen: dat is nogal wat hoor.

Vroeger als klein ventie, niet zo lang geleden dus, wilde ik helemaal geen kapper worden. Het leek mij niets en mijn jongere zusjes Bernett en Naomi hadden er eerst ook geen belang bij. Toch zijn we blij dat wij deze richting zijn op gegaan. Mensen mooier maken vinden we geweldig om te doen. Zo zetten we de traditie van onze familie mooi voort. Pa, opa, overgrootvader en daar de vader weer van waren allemaal kapper. We kunnen dus met recht zeggen: Kappersfamilie.

Wij willen jullie graag meenemen in ons avontuur. Kijk en zie wat we met ons hele team beleven qua cursussen, trainingen en wat wij met elkaar meemaken in de zaak, maar ook daarbuiten. Een soort soap in een column.

Ik denk dat het belangrijk is met name in ons beroep, dat we bezig blijven onszelf te ontwikkelen. Alleen daardoor kunnen we die optimale service verlenen aan onze klanten.

Het is de bedoeling dat er om de week een column verschijnt. Leuke, maar ook minder leuke dingen zullen we gaan vertellen. Hierbij wil ik nog even bij een gebeurtenis stilstaan. Onlangs is er een collega van ons verongelukt. Als je zoiets verschrikkelijks meemaakt als team, merk je pas wat je aan elkaar hebt. We waren er kapot van en hebben dan ook met zijn allen afscheid van haar genomen, wat zeer moeilijk was. Wat mij zeer diep heeft geraakt is het feit dat enkele dames van ons haar de laatste eer hebben bewezen door haar haar en de make-up te doen. Respect. Daar krijg ik kippenvel van.

Wij zullen in deze columns een open boek zijn waarin we alles willen bespreken. Het schrijven zal ik misschien nog wel een beetje beter moeten leren, maar, ik schrijf zoals ik het voel.

Dicky Heuckeroth verzorgt eens in de twee weken een column in de Staphorster.