Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

De Stilzitprijs

Door In Columns op 25 augustus 2015


Geweldig kleine kinderen knippen maar ze moeten wel stil zitten!! Anders is een foutje zo gemaakt.. rats zo in het oor… aauuuuwww.

Als de ouders met de kinderen in de kapsalon komen zijn ze vaak (vooral als het de eerste keer is) een beetje bang. Wat ik dan meestal doe is een high five en vooral veel koekjes en snoepjes. In de auto of de rups voor de grote tv en hun mogen kiezen wat ze willen kijken.

Als ze dan nog steeds een beetje huilerig zijn en mama heeft ze ook al een keer de wacht aan gezegd kom ik met weer iets anders de STILZITPRIJS..

Jaja de stilzitprijs. Vroeger deed ik veel aan de paardensport, ik heb ook nog veel bekers uit de tijd dat ik bezig was met de kapperswedstrijden. Als ze dan heel goed luisteren en niet huilen natuurlijk, krijgen ze een beker van mij.. de STILZITPRIJS.. De kinderen die nu wat ouder zijn en dit lezen komt dit bekend voor en hebben vast een prijs in hun slaapkamer staan waarop staat: Noordelijke kappersdagen of concours Hippique staphorst

Die kids moeten je leuk vinden, en niet bang zijn…net als bij de slager krijg je een plakje worst of bij de bakker een snoepje en als ik zeg een (banaantje) weet iedereen waar dat was. Ze moeten het op een gegeven moment tof vinden om naar de kapper te gaan. Het doet geen zeer, er gebeurd niets en je krijgt ook nog iets lekkers… of een prijs maar ik ben al aardig door de bekers heen…

Moet ik nog een klein verhaaltje vertellen..

Een hele tijd geleden knipte ik een klein jochie en hij zat eigenlijk best wel stil en ging heel goed opeens draaide hij zich om en ik pikte net met de schaar in zijn oortje. Op het puntje van zijn oor kwam een heel klein druppeltje bloed maar hij had niets in de gaten. Totdat moeders zei oohhh de kapper heeft in je oor geknipt!. Hij zette het op een brullen en was altijd bang voor mij en mocht hem natuurlijk niet meer knippen..

Hij is nu een stukje ouder en knip hem weer… we hebben het er nog weleens over gehad maar weet alles nog precies. Als mijn moeder niets had gezegd had ik het niet eens geweten voelde er niets van volgens mij.

Dus aan alle mama’s die erbij staan zeg niets…ssssssstttttt.