Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

APK voor je haar

Door In Columns op 14 juli 2015


Er zijn veel haarverzorgingsproducten, maar welke moet je nu gebruiken? Wat is nu geschikt voor jouwhaar? Heb je het gekleurd, is het poreus, vet of heb je roos… Noem maar op, overal is wel iets voor. Ik ga echt geen producten afkraken of zeggen dat ze niet goed zijn, maar de beste zijn toch wel bij de kapper verkrijgbaar. Veel geconcentreerder en veel zuiniger in gebruik. Dus niet onder de douche van ‘knijp die bus maar leeg’, dat is toch zonde. Een goed haarverzorgingsproduct zie ik ook wel als een luxeartikel. Net als een lekker geurtje, dat spray je toch ook niet in één keer over je heen?

Er is een merk dat zegt dus op tv dat het getest is door kappers… Ik ken veel vakgenoten en lees de vakbladen. Heb nog nooit een artikel gelezen waarin een collega vertelde dat hij dat had getest. Waren wij kappers er enthousiast over, dan stond het niet bij de drogist, maar bij ons in de winkel! Volgens mij worden we dus een beetje genept door reclame. Wel slim, maar is het ook netjes?

Ik hou van eerlijkheid en omdat dit mijn eigen column is wil ik een product noemen waar wij mee werken en waar ikzelf helemaal gek van ben. Nogmaals, als iemand iets anders gebruikt en het bevalt, helemaal prima, ik geef alleen advies, niets moet.

Wij werken al jaren met het merk L’anza. Alleen bij dit merk kun je door een rektest zien wat het haar te kort komt en wat echt nodig is, middels een stappenkuur. Wij noemen dit de APK voor je haar. Het komt erop neer dat je de klant alleen goed kunt adviseren na deze behandeling. Nu ga ik niet uitleggen hoe de kuur precies werkt en wat er in zit anders wordt de column te lang, maar ik kan wel zeggen dat je je haar niet weer terug kent.

Vooral op vakantie heeft het haar wel de nodige bescherming en verzorging nodig. Je beschermt je huid met zonnebrandcrème, maar vergeet je haar ook niet! Als je mooi gekleurd en gekapt naar de zon vertrekt, maar zonder de juiste bescherming en verzorging, dan laat je je kleur achter op je vakantiebestemming. Dat hoeft echt niet, laat je door de kapper adviseren en geloof niet altijd de reclame.