Kapsalon Dick Heuckeroth + Knipp&Ko

Staphorst: (0522) 461470 - Hasselt: (038) 4772200 - Meppel: (0522) 254136 info@knippenko.nl

Menu

Ziek van de regels

Door In Columns op 11 augustus 2015


Zoooo nu ik dit zo schrijf lig ik heerlijk in Egypte over de rode zee heen te kijken.

Hoor kinderen lekker spelen, lucht is heel blauw heb de zonnebril maar op want die zon is wel erg fel, 44 graden pfff echt heet.

Dit is het einde van de vakantie en we hebben heel wat meegemaakt! Alle 4 zo ziek als maar kan, overgeven en best aan de diarree. Onze dochter heeft zelfs aan het infuus gelegen in het ziekenhuis.

Er zijn hier blijkbaar bepaalde bacteriën waar wij niet zo best tegen kunnen maar iedereen had er best last van. Het komt denk ik dat wij hier in Nederland erg schoon zijn en gewoon nergens meer tegen kunnen of hier is het zo vies zeg het maar?

De groenten en vooral sla en rauwkost moet je hier beslist niet eten want dat wordt allemaal gespoeld met kraanwater en daar zit dus die ziekmaker in.

Maar we hebben ook nog wel plezier gehad de laatste paar dagen. We zijn naar old city geweest en natuurlijk ook bij een kapper naar binnen gekeken. Nou ook daar zijn er totaal geen regels, vieze bende oude zooi als het er bij ons zo uit zou zien kwam er niemand. Overal lag haar het stonk er ook, maar zo gaat het daar bij ons zijn er weer te veel regels. Die moeten er ook zijn anders deed iedereen maar wat.

Maar als bedrijf in Nederland moet je hier aan voldoen, en daar aan voldoen.

Wij moeten in de kapsalons een luchtzuiveringsinstallatie hebben, bhv is verplicht niet te vergeten, brandblussers, een verbandtrommel, oogdouche, zoveel knipkrukken per medewerker, En natuurlijk alles volgens de ARBO wet tuurlijk willen wij de klanten en ons personeel beschermen maar er zijn zoveel dingen waar je je aan moet houden. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer! Nederland lijkt wel een beetje gek…

Ik denk als ondernemers deze column lezen het met mij eens zijn en dat het best wel iets minder kan met de regeltjes,want alles kost natuurlijk wel geld en dat moeten wij toch maar even bij elkaar zien te knippen. Ik klaag absoluut niet hoor en wat moet dat moet!!

Maar soms denk ik tjonge jonge jonge Daarom kost het natuurlijk in Egypte ook niets om je te laten knippen je hoeft je als ondernemer nergens aan te houden. En bij ons is de prijs wel iets anders maar dat komt weer door die rottige regels en al die vaste lasten die iedere maand weer terug komen…zal ik ook in de garage gaan knippen!

In Egypte zijn we ziek geworden van die vervelende bacterie maar, daar zijn we weer beter van geworden. Hier in Nederland worden we soms ziek van al die regels hoop echt dat we daar ook beter van worden!!!